2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil Ağırlıklı Hazırlık Sınıfı / 5. Sınıf Açılacaktır

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil Ağırlıklı Hazırlık Sınıfı / 5. Sınıf Açılacaktır

 

HACI SULTAN MEHMET KARA ORTAOKULU 5.SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME NOTU

   

         Okulumuz bünyesinde açılması planlanan “5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı” için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizce’dir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hakim olan adayları tercih etmektedirler.İngilizce diplomasinin, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizce’yi öğrenmeleri ve konuşmaları için bu yıl “YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF” uygulaması yapılacaktır. Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istedik.  

 

Hedefiniz nedir?

Bu sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak kendine güvenen bireyler yetiştirmek tüm derslerde bir üst sınıf düzeyine uygun olacak şekilde eğitim-öğretim sağlamaktır. Yabancı Dil Öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz 

 

1.) Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.02.20117 tarih ve 10 sayılı çizelge eki açıklamalarının 7. Maddesi gereği Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenleri kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir. Okulumuzda 5.sınıflarda en fazla 1 veya başvuru sayısına göre 2 Şube Yabancı Dil sınıfı açılacaktır.

 

2.) Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

 

Şu anki mevcut duruma göre 11 saate kadar İngilizce dersi verebiliyoruz.

 

 

3.) Neden sadece 1 veya 2 sınıf ile sınırlı?

 

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. Ayrıca okulumuzun fiziki derslik sayısı ve İngilizce öğretmen sayısı şuan 1-2 Yabancı Dil sınıfı açmak için uygundur. 

 

4.) 5.Sınıf  Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıfa öğrenci nasıl seçilecek?

 

Yabancı Dil ağırlıklı sınıfa öğrenci seçimi için İngilizce, Türkçe ve Matematik dersinden hazır bulunuşluluk sınavı yapılacaktır. Sınav sonucunda oluşan puan sıralamasına göre bu sınıflar oluşturulacaktır. Oluşturulacak olan her sınıf için 25 kontenjan 31 Ağustos 2023 Perşembe günü yapılacak olan hazırbulunuşluluk sınavında; 5’er kontenjan da 7 Eylül 2023 Perşembe günü yapılacak olan hazır bulunuşluluk sınavında belirlenecektir. İkinci sınava birinci sınava katılamayan veya katılan herkes girebilecektir.

 

5.) Bu sınıf kaç kişi olacak?

 

Sınıf mevcudu 30 kişi olacaktır.(30 öğrenci)

 

 

6.) Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfın müfredatında hangi dersler olacak?

 

TÜRKÇE

6 SAAT

 

MATEMATİK

5 SAAT

 

FEN BİLİMLERİ

4 SAAT

 

SOSYAL BİLİMLER

3 SAAT

 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2 SAAT

 

SEÇMELİ (Fiziki ve Sosyal Aktiviteler)

2 SAAT

 

SEÇMELİ(İsteğe bağlı oluşturulacak)

2 SAAT

 

İNGİLİZCE

 

 

11 SAAT

Listening (Dinleme)

Writing (Yazma)

Speaking (Konuşma) 

 

 

olarak 3 farklı bölümde dersler işlenecek

 

 

 

 

 

 

 

7)-Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfın sınavına  başvurusu nasıl yapılır ?

 

 

Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflara 28 Ağustos 2023 Pazartesi Günü saat 17:00’a kadar, ikinci başvuru ise 5 Eylül 2023 Salı günü saat 17:00’a  kadar  başvuru formu Hacı Sultan Mehmet Kara Ortaokulu idaresine teslim edilerek başvuru yapılacaktır.    

 

 

      

 

 

8-Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların hazır bulunuşluluk sınavı ne zaman ve 

nerede yapılacak ?

 

 

 

Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların sınav yeri: Hacı Sultan Mehmet Kara Ortaokulu Saat:11.00

  

 

 

 

Başvuruların Alınması

7 Ağustos- 28 Ağustos

 

Sınava Girecek Öğrencilerin Duyurulması

 

28-30 Ağustos 2022

 

 

Sınav Tarihi

 

31 Ağustos 2023 Saat:11.00

 

 

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

4 Eylül 2023

 

 

 

 9-Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların Sınav Sonuçları ne zaman ve nerede açıklanır ?

 

Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların Sınav Sonuçları Hacı Sultan Mehmet Kara  Ortaokulu Web Sitesinden  duyurulacaktır.

 

07.08.2023 999

 

İngilizce Hazırlık Sınıfı Yönergesi: meb_iys_dosyalar/07/12/708731/dosyalar/2023_08/07170140_ingilizce-sinifi-yönerge.docx.